Bacovo werd in 1965 door Theo Voorspoels opgericht. In de garage van de echtelijke woning, gelegen te Hove, begon het allemaal als een kleine dorpssmidse.

Drie jaar later werd er een magazijn opgericht van ca. 200 m². Inmiddels had Theo zich toegelegd op het stockeren (silo's) en transporteren (van silo naar stal) van veevoeder. Met zijn nieuw ontworpen silo (meer volume stockeren op een zelfde oppervlakte) kreeg hij steeds meer opdrachten vanuit de bakkerswereld.

In 1976 werd het magazijn vergroot tot 600m². En de tijden veranderden, ook voor Bacovo. Door de marktverzadiging en een te grote concurrentie bij de bloemsilo's werd begin jaren 80 bewust gekozen voor een breder aanbod en de basis gelegd voor het huidige Bacovo: verwerking van metaal op maat.

In 1990 werd de grote stap gezet naar een gloednieuwe bedrijfshal van 2000 m². Dat zorgde voor een sterke groei, zowel in omzet als in aanbod. Tussen 1991 en 1994 steeg het zakencijfer maar liefst met meer dan 50 %. De drie zonen van Theo: Bob, Paul en Niko hadden zich ondertussen goed ingewerkt in de zaak, waardoor de opvolging gegarandeerd was.

De totale oppervlakte van de gebouwen werd in 1997 uitgebreid naar 3000 m² en bereikte Bacovo een recordomzet. Een jaar later vond Theo het tijd om de fakkel over te dragen aan zijn zonen. Zij investeerden verder in de vernieuwing en modernisering van het bedrijf, met als topper de aankoop van de volautomatische lasersnijmachine in 2003.

De trend was gezet en een continu innovatief productaanbod is nog steeds één van de belangrijkste pijlers van Bacovo. Dit samen met de inzet van een bekwaam en gemotiveerd team geeft de klant de garantie op betrouwbaarheid in kwaliteit en leveringstermijn.